National Media Museum


Sommaren är tillbaka

Gårdagen bjöd på en internetfri dag då skolans nät inte riktigt verkar vara att lita på.

Mitt på dagen igår startade brandlarmet i huset där jag bor och jag och de andra i min korridor stod och såg ut som fågelholkar, men till sista bestämde vi oss för att gå ut (till sist!? ja vi är mer än lovligt tröga). Det visade sig i alla fall att de testar brandlarmet varje onsdag nån gång mellan 10.30-11.30. Han som berättade det sa även att testet håller på i en minut så om brandlarmet håller på längre då är det på riktigt, men det känns som att jag hellre går ut i onödan än står och ödslar en minut genom att ta tid bara för att upptäcka att det är på riktigt..

Till frukost idag blev det havregrynsgröt utan mjölk då den hade surnat (det går bra nu!). I övrigt är allting bra och Bradford bjuder på strålande höstväder (känns som sommar), ca 20 grader och sol.

Detta är utsikten från mitt fönster, den höga byggnade i bakgrunden är universitetets huvudbyggnad, (och fläckarna mitt i bilden är smutsen på mitt fönster).

Vattenparasit

Tydligen har gymmet här på campus drabbats av en vattenparasit så det kommer att vara stängt dom kommande två veckorna. Förhoppningsvis är det inte cryptosporidium för då lär jag inte få gymma nånting alls den här terminen...

En dag

Vi får följa Emma och Dexter under 20 års tid, och varje år den 15 juli görs ett nedslag i deras liv. Det här upplägget med att dyka ner i någons liv under flera år är något som verkligen tilltalar mig. Jag gillade den här boken och jag gillade även David Nicholls andra bok På vinst och förlust, det dom har gemensamt är att jag verkligen gillar karaktärerna i böckerna. Det är ofta svårt att börja läsa en bok som har blivit så hyllad som den här har blivit eftersom att förväntningarna då är skyhöga, i det här fallet nådde boken inte riktigt ändå upp men nära nog.
Bildkälla

York

Söndagen tillbringades i denna fantastiska stad! Efter några timmar av grå himmel och duggregn så sprack himlen plötsligt upp och York visade sig verkligen från sin bästa sida (till skillnad från Bradford som envisas med att vara trist och färglös).


Den fantastiska katedralen York Minster fick sig såklart ett besök, det är nånting med mig och katedraler...


Vi promenerade på en liten del av stadsmuren som ännu finns kvar, samt upp till Cliffords Tower.


Fika är en utomordentlig ursäkt för att få vila fötterna!


Unique fitness and lifestyle

Jag hade först inte tänkt köpa något gymkort här i Bradford, hade hoppats att det skulle finnas något bra löparspår i närheten. Så var dock inte fallet och priset var dessutom riktigt bra, ca 600 kr för 4 månader. I det priset ingår allt från pool, gym, klasser, klättring, och cardiomaskiner. Det är dessutom riktigt fräscha lokaler, dessa bilder kommer från deras hemsida.Som om inte det vore nog har dom riktigt bra priser på spabehandlingar, det är inte helt omöjligt att jag utnyttjar någon av dom under dom kommande tre månaderna.

Idag var jag och Karin där för en genomgång av lokalerna samt maskinerna i gymmet, efteråt flåsade vi en stund på löpbandet innan vi gick hem till Karin och åt lunch.


Misslyckad pubcrawl

Ikväll var det dags för pubcrawl, och som vi hade laddat! Väl där blev vi indelade i grupper och skickade åt olika håll, inte så roligt när man går dit som ett gäng. Sedan visade det sig att det var studentradions pubcrawl och dom försökte värva medlemmar. Jag avvek diskret från min grupp och stötte ihop med en spanjor som bor i Karins korridor. Han bjöd med mig på förfest och sen skulle dom vidare på en större fest som universitetet ordnat. Jag hakade glatt på där bara för att inse att jag inte hade köpt någon biljett och det var slutsålt. Inte så lyckat med andra ord...

Nu sitter jag i sängen med två av mina favoritkillar Ben and Jerry's och ska se några avsnitt Mad Men. En inte så tokig fredagkväll trots allt!

Bowling!

Igår kväll var vi ett gäng på nio personer som tillbringade två timmar på det här stället!Jag hade inte en av mina bättre bowlingkvällar och nådde aldrig, på två spel, upp till den så kallade "kärringgränsen" på 100 poäng. Å andra sidan var det flera som var betydligt sämre än mig så helt missnöjd är jag ju inte! Karin däremot var i en liga för sig själv så nästa gång kommer ingen vilja spela med henne. 40-45 kr kostar det, vilket ju är väldigt bra om man jämför med svenska priser.

Lugn kväll

Ikväll kom Karin över och inspekterade mitt rum och konstaterade att det var identiskt med hennes. Sedan drack vi te och åt chili popcorn, något brända och lite för starka för min smak men helt okej.Nu har jag skypeat (?) med Thomas och ska avrunda kvällen med ett avsnitt Mad Men. Imorgon väntar introduktionen på School of Management.

När det inte riktigt blir som man har tänkt sig

Annan student: Hi. My name is xxxx, what's your name?
Jag: I'm Lisa.
Annan student: Hi Amlisa, nice to meet you.
Jag: Eeeh...

Saker jag irriterar mig på just nu

1. Att mitt engelska sim-kort inte fungerar

2. Jag får inte upp fönstret på mitt rum

3. Lampan i badrummet är rörelsestyrd med 8 sekunders intervaller, vilket innebär en hel del vevande med armarna

Lösningen:
1. Jag har med mig två telefoner hit och går därför att nå på det svenska numret
2. Jag får gå ut för frisk luft istället - vardagsmotion! (alt. kontakta receptionen med risk för att bli utskrattad)
3. Det sparar en hel del ström och om jag lämnar badrumsdörren öppen är det tillräckligt ljust för att skilja på schampoo och balsam flaskan.

Kvällsutflykt

Ikväll samlades ett gäng förväntansfulla studenter utanför universitet för att åka den här bussen

hit:


Jag köpte, en stekpanna (14 kr! av okänd kvalité än så länge), tallrikar, diskhandduk, diskborste, toaborste samt en handduk att ha på badrumsgolvet. Kalaset slutade på £6.26 eller ca 70 kr. Vi tog även en paus i restaurangen där vi åt köttbullar med potatismos (svenskar) eller pommes frites (tjecker), gott var det hur som helst.

Hey Nostradamus!

"And anyway, a few decades after your first kiss and your first cigarette, I don't care if you're rich or poor,
life leaves the same number of bruises on you."

Väntandes på Arlanda läste jag igår ut Hey Nostradamus! av Douglas Coupland. Tanken var att jag skulle läsa ut
den innan jag åkte men det var mycket annat som skulle fixas med så det blev helt enkelt inte så. Boken börjar med en skolmassaker, inte helt olik den i Columbine 1999. Man får sedan följa två av de som var närvarande vid massakern men vid olika tidsperioder. Det är det här med tidsperioderna som ställer till det för mig, och jag blir dessutom frustrerad av att inte få veta vad som händer med personerna när historien plötsligt byter riktning. Trots det så är det inte alls en dålig bok utan snarare tankeväckande.

"God is nowhere. God is now here."Bildkälla

Framme

Igår åt jag frukost i Skellefteå, lunch i Stockholm och middag i Amsterdam. Efter tolv timmars resande var jag framme. Antalet flygtimmar var dock betydligt färre men det gör mig inte så mycket då jag verkligen gillar flygplatser. Jag läste tidningar, böcker, åt lunch, drack kaffe, tittade på folk samt såg plan lyfta mot destinationer över hela världen. Trots det är det väldigt skönt att ha kommit fram.

Dagens mission är att skaffa sängkläder (handduken dög som täcke första natten men det var också allt), bestick och tallrikar samt att orientera mig här på Campus.

Väder

Enligt yr.no är detta alltså hur Bradford tänker välkomna mig. Mitt nya paraply ser ut att komma väl till pass!


(Livs)nödvändiga saker jag tar med mig till England

¤Strömadapter¤Decilitermått¤Osthyvel¤Stormsäkert paraply

Jag är redo för en ny termin


Semesterläsning

Läsningen i Turkiet bestod av följande:

Kristina Ohlsson - Askungar
Anna Bovaller - Svärmaren
Thomas Bodström - Idealisten
Jeffrey Archer - Dömd till fängelse
Andrew Taylor - Nattvandraren

Dessutom två ljudböcker:
Arnaldur Indridason - Mörka strömmar
Lars Kepler - Paganinikontraktet

På semestern är det deckare som gäller och ingenting annat, i alla fall så blev det så den här gången. Bäst var Askungar och Dömd till fängelse, av ljudböckerna var Paganinikontraktet spännande att lyssna på medan jag i Mörka strömmar irriterade mig på de isländska namnen.

Turkiet

Turkietresan var underbar och lite till. Att åka två veckor var nog dessutom vårt bästa beslut på väldigt länge. Vi badade i iskallt bergsvatten och i havet som var så varmt att det knappt svalkade. Vi åkte på en båttur längs Smaragdfloden och tittade på sköldpaddor. De flesta dagarna tillbringades vid poolen med antingen en bok/tidning i handen eller en hörbok inpluggad i öronen. På morgonpromenaden låg temperaturen mellan 25 och 30 grader (i skuggan), samma temperatur mellan klockan 22 och 00 på kvällen. Jag är beredd att åka tillbaka när som helst!


Välkommen!

Här ska det förhoppningsvis dyka upp rapporter och uppdateringar om vad jag har för mig under min utbytestermin i England.

Wikipedia säger följande om mitt hem för de kommande tre månaderna:
¤ Namnet Bradford kommer från broad ford (breda vadstället)
¤ Staden har ca 470 000 invånare, varav 7000 är studenter på University of Bradford
¤ Staden har ett vildsvin som symbol
¤ Conservative är största partiet i stadsfullmäktige
¤ Staden är känd för sin etniska mångfald, 15% pakistanier, 3% indier och 1% bangladeshier (heter det verkligen så?)
¤ Rugbylaget heter Bradford Bulls och fotbollslagen Bradford City AFC och Bradford Park Avenue

Detta var den bästa bilden som Wikipedia hade att erbjuda (håll tillgodo, förhoppningsvis får ni se finare bilder därifrån framöver!)

 


RSS 2.0