Filmer jag har sett nyligen...

...och kan rekommendera.

The Lincoln lawyer

Desert flower - finns även som bok

The king's speech

Sarah's key - finns även som bok

Läsning pågår

Idag var jag på biblioteket för att låna ett gäng böcker till diverse uppsatser som ska skrivas den här terminen. Vem behöver väl ett gym när man kan kånka runt på böcker? Just nu känns det som att det var högerarmen som fick all träning, men jag får väl bära dem på vänsterarmen när jag ska lämna tillbaka dem!


Jag ser framemot när läsningen blir av något tunnare och mer underhållande karaktär. Som dessa som för tillfället huserar på min fönsterbräda.


Spretigt inlägg

Igår kväll var vi på pubcrawl i Leeds, tyvärr bestod den av mer promenerande mellan pubarna än någonting annat, men det var trevligt. Konstaterade att Triple Chocoholic-öl smakar ganska gott, men endast i väldigt små mängder.

Det är helt fantastiskt så mycket man hinner när man har vänner som sover länge (alltså nu snackar vi LÄNGE, typ efter 12 och gärna längre!). Jag har förberett tutorials, gjort läxor samt letat information till uppsatser. Tänk om jag kunde vara lika produktiv varje lördag!

Ikväll blir det filmkväll hos Karin. Hon har köpt boxen med Pirates of the Caribbean-filmerna så vi får väl se hur många vi hinner med. Först ska jag dock steka lite plättar (ja, det heter så!).

Här är en bild från när jag och Thomas var på Omar's och åt indiskt för en och en halv vecka sedan. Kolla in naan brödet! Och då är det inte ens helt utvikt...


Bradford Cathedral

Det var det här med mig och katedraler... I måndags var jag och Thomas till Bradfords, den ser inte mycket ut för världen från utsidan men var väldigt vacker på insidan. Thomas är den mästerliga fotografen.Så vet man att man är tillsammans med en fotbollssupporter

Jag: - Ska vi fråga i hotellreceptionen om de har någon Liverpool-guide?
Thomas: - Liverpool-guide, hur tänkte du då?
Jag: - Ja, alltså vad vi kan se och göra medan vi är här.
Thomas: - Jaha, du menar staden Liverpool?

Liverpool

Mellan fredag och söndag gjorde jag och Thomas Liverpool osäkert. När vi kom fram på fredagen mötte vi upp vår lokala guide Chris som på några timmar visade oss bra kaffe, god öl, shoppinggator och sevärdheter.

St John's shopping center, vårt hotell längst till vänster i bild.

Cappuccino

Kyrka nr 1 - namnlös då vår annars väldigt duktiga guide hade något bristande kunskaper om just detta

Kyrka nr 2 - Bradford Cathedral

Kyrka nr 3 - Metropolitan Cathedral

Ingången till China Town

Street art på Hope Street.

Detta är en av många "Lambananas" som står utställda över hela staden. För några år sedan var Liverpool European Capital of Culture och det var då de kom till. Om ni inte redan har listat ut det så är det alltså en blandning av ett lamm och en banan. :)

Dryckesstopp nr 2 inkl. middag (ej på bild)

Liverpool by night

Pub mitt emot hotellet där vi avslutade dagen med en öl.

Lördagen bjöd på lite shopping, men framför allt fotboll.

Liverpool - Norwich, 1-1

På söndagen strosade vi runt samt besökte Museum of Liverpool

Museum of Liverpool

Självklart fanns det en del tillägnad The Beatles.Polly was a cracker

Detta är vad Thomas tog med sig från Sverige till mig (plus ett gäng tidningar), det lindrar kanske hemlängtan lite nu när han har åkt hem.
Hört på bussen

- I'm from Jamaica, have you been there?
- No, I have never been to Africa.

Äntligen!

Något stressad över att inte ha en grupp inför ett grupparbete i en kurs där jag inte känner någon, ska jag nu försöka släppa allt och istället promenera till stationen och ta bussen till flygplatsen för att hämta fästmannen som äntligen landar på Yorkshire-mark! Det kommer därför att vara något tyst här de kommande dagarna men förhoppningsvis har jag fina bilder att visa er efter helgen. :)

En sån här skulle jag ha haft att ta mig till School of Management, istället för en knökfull buss som kostar £1 per tur (fast det är å andra sidan förmodligen billigare... men tråkigare!).

Smörgåsbord

Dagen fortsatte nästan som gårdagen. Jag har haft skola i två timmar, storhandlat och städat. Under kvällen har dessutom jag och Tobias (från Tyskland) varit på Sainsbury's och observerat konsumentbeteende. Mycket nöjd med mig själv tänker jag nu sova. Morgondagen kan bara bli bättre! :)

Det är nästan så att jag måste besöka det här stället som ligger i centrala Bradford bara för att få tala om för dem att de minsann har missat en prick!

Just one of those days

Idag har jag varit rätt så produktiv om jag får säga det själv. Jag har tvättat (med tydliga framsteg från förra gången), jag har irrat runt på biblioteket efter böcker, och så har jag skrivit på en av mina många uppsatser. Den uppsatsen är dock långt ifrån färdig även om jag skrivit ungefär hälften (samtliga uppsatser som vi ska skriva den här terminen ska vara på mellan 2000 och 3000 ord).

Kvällen har jag tillbringat med ett gäng vänner och vi har sett tysk fotboll, Cleveland show, You tube-klipp och lyssnat på musik, mer eller mindre samtidigt. Trevligt var det i alla fall.

Nu ska jag bädda min säng så att jag kan lägga mig och sova.

Min smaskiga middag bestående av omelett med rökt bacon och mozzarella, sås på crème fraiche, pesto och tomatsås och liten bit gurka.


Helgens roligaste

- Hi Lisa, you look tanned today.

North Yorkshire Explorer

Här i Storbritannien finns det en organisation som heter Don't be a tourist och som anordnar resor till olika platser över landet. Idag var jag iväg på en som heter North Yorkshire Explorer.

När jag vaknade såg jag till min glädje och överraskning att solen var på väg upp. Minns inte senast jag såg den... Lägg gärna märke till den molnfria himlen!


Efter en busstur på ungefär en timme stannade vi en halvtimme i den mysiga staden Pickering. Den här helgen är någon slags "Remember the war"- helg, så många var utklädda i tidtypiska kläder, väldigt fint.


Nästa stopp var på en ljunghed. Det finns en legend som säger att för en massa år sedan så var det en man som tyckte att hans fru lagade dålig mat, han tog då en näve lera och kastade på henne men missade. Detta gigantiska hål ska alltså föreställa platsen han tog leran ifrån, ingen lite näve...


Vid 13-tiden kom vi så fram till det som var målet med resan, den otroligt vackra hamnstaden Whitby.


De stoltserar med ett gammalt kloster på en kulle,


Yorkshires bästa fish'n'chips (jag har aldrig testat förut men jag är inte imponerad),


historien om Dracula kom tydligen till här,


James Cook och hans fartyg Endeavour utgick från hamnen i Whitby när de gav sig ut på äventyr och upptäckte Australien (kanske inte upptäckte, men det var nåt med Australien :)), detta är en kopia av det skeppet.


Vackra, vackra Whitby! Här vill jag bo när jag blir stor...


Sedan åkte vi vidare, denna gång till tågstationen i Goathland,


eller Hogsmead som den är mera känd som av alla Harry Potter-fans.


Det är nog inte så här mycket folk där vanligtvis, men det är en del av krig-temat som jag nämnde tidigare.


Äckligt

Ser ni vad detta är? Den svarta lådan lite till höger i bilden alltså.

Det är en råttfälla, och finns utanför varje hus här på campus. Storleken på dem gör att jag inbillar mig att råttorna är av typen skeppsråttor, men som tur var har jag sluppit se någon än så länge.


Senaste tiden

Igår var vi några stycken och åt middag på Pizza Hut (tredje gången på tre veckor, tur de har annat än pizza...), och sedan gick vi på bio och såg Lejonkungen i 3D. Jag tror aldrig att jag har sett den på engelska så det var kul med alla nya röster. Sämst var alla barn som inte kunde vara tysta samt sprang på toa var femte minut, men som en av oss sa efteråt: "Den var rätt förutsägbar, jag blev inte överraskad en enda gång!", haha.

Idag har jag haft "möte" inför ett av många grupparbeten under hösten, vi ska studera konsumentbeteende på Sainsbury's. Jag tror det kan bli riktigt intressant. Sedan hade jag två föreläsningar och en tutorial innan jag fick ta bussen hem vid halv fem.

Ikväll tränade jag för första gången på många många veckor, om man räknar bort sporadiska armhävningar och sit-ups på heltäckningsmattan i mitt minimala rum. Gymmet är fortfarande stängt men de erbjuder två pass om dagen på olika platser på campus, ikväll var vi till exempel i en aula. Passet hette Women Workout Only men jag vet inte riktigt vad det var som gjorde det opassande för killar, så anvancerad var trots allt inte koreografin (armhävningar, sit-ups, utfall m.m).

Två bilder från Bradfords centrum, byggnade på den högra bilden är City Hall.


Mitt lilla krypin
Water for elephantsKöpte den här boken när vi var i York för två veckor sedan. Jag har inte sett filmen ännu, men eftersom att jag vet vilka som spelar huvudrollerna så är det dem jag har sett framför mig när jag har läst. Det är kanske bra, då behöver jag inte bli besviken när det inte stämmer överens.

University of Bradford - The Green

Studentbostadsområdet (bra ord?) The Green till höger i bild, "höghuset" är huvudbyggnaden Richmond Building, och två andra universitetsbyggnader till höger. Bilden visar "baksidan" av campus.


Detta är en länga av townhouses. I varje "hus" bor de 12 st som delar kök, på varje våning bor det 4 st som delar på två badrum.

I den här byggnaden bor jag. Detta är studentkorridorer där vi bor 6 st i varje korridor och delar kök, alla har var sitt badrum.

The Green är universitetet i Bradfords studentby tror jag de kallar det. Det blev klart nu i höstas så det är väldigt fräscht. Universitetet satsar hårt på att vara miljövänligt (därav namnet The Green), och alla hus är tydligen döpta efter trädsorter. Mitt hus heter Morello, vilket sorts träd det är låter jag vara osagt.

Saker jag har fått höra i helgen

- I don't know if you know that, but there is some tension between Israel and Palestine.- Swedish girls are worshipped in Germany, but personally I think they are a bit overestimated.I båda fallen hade jag svårt att veta vad jag skulle svara.

Fotboll

Idag var vi några stycken som var och såg Bradford City mot Torquay United på Valley Parade, och med tanke på den låga divisionen (League 2 är Englands fjärde högsta division) så var det en rätt bra match. Biljetterna kostade bara £5, av förklarliga skäl, men lagen bjöd på en trevlig tillställning. Extra spännande blev det när Bradford fick en spelare utvisad efter 25 minuter, de kunde trots det vinna med 1-0 och de flesta av de ca 11 000 åskådarna gick hem nöjda.

När det inte riktigt blir som man har tänkt sig, part 2

Idag var det dags för första tvättardagen i Bradford. Skolan har en tvättstuga med massor av tvättmaskiner och torktumlare, men det är väldigt dyrt att använda, ca 30 kr för att tvätta en maskin (tvättmedel ingår inte) och ca 15 kr för att torka (tyvärr så måste man köra torktumlaren minst två gånger för att det ska bli ens i närheten av torrt). Vi stoppade in kläderna i tvättmaskinen, lyckades trycka på alla de rätta knapparna så att den startade, high fiveade glatt varandra bara för att inse att vi glömt tvättmedlet...

Moviestar

Igår kväll var vi ett gäng som var på bio och såg Crazy Stupid Love. De flesta av oss tyckte att den var helt okej, förutom några av killarna som tyckte att den innehöll för lite blod. :)

IMDb

Ikväll blir det ytterligare en filmkväll, denna gång här på campus. Vi ska se Battle of Los Angeles. Kanske inte en typisk Lisa-film men det är ju gratis. :)

 

IMDb


Att vara övertydlig

Sitter och läser om konsument beteende inför föreläsningen imorgon, väldigt intressant!

Marketing pitfall: Product labels are not always helpful

Conair Pro Style 1600 hair dryer
: Do not use in shower. Never use while sleeping.
Instructions for folding up a portable baby carriage: Step 1: Remove baby.
A rest stop on a Wisconsin highway: Do not eat urinal cakes.
On a bag of Fritos: You could be a winner! No purchase necessary. Details inside.
Swanson frozen dinner: Serving suggestion: Defrost.
Marks & Spencer bread pudding: Product will be hot after heating.
Rowenta iron: Do not iron clothes on body.
Nytol sleeping aid: Warning: May cause drowsiness.

Consumer Behavior, Salomon

Succé!

Idag är det som bekant Kanelbullens dag, och som vi har firat! Jag och Karin var först och handlade alla ingredienser.Sedan började vi baka (med lite hjälp från en belgare, och ytterst lite hjälp från en tysk).


Vi bjöd in en drös med vänner och bjöd på nybakade bullar med mjölk. Av ca 60 bullar var det bara hälften kvar och det måste ju vara ett väldigt gott betyg! Ovan nämda belgare åt sju stycken, say no more.

Meningslösa måndag

Jag är ledig måndagar och det kan man ju inte annat än älska. Ingen måndags-ångest här inte! Idag har jag försökt strukturera mig då jag har sex stycken kurser som löper parallellt över terminen. Då gäller det att ha koll på vad som ska göras inför varje föreläsning och varje seminarie. Mitt schema är inte helt klart då allt måste klaffa (särskilt på torsdagar när jag har tre kurser) men förhoppningsvis ska det ordna sig under veckan.

Det är också anledningen till att mitt skrivbord ser ut så här:

 

Idag har jag också varit och inhandlat ytterligare kurslitteratur, att behöva köpa böcker till sex kurser samtidigt kan ju ruinera vem som helst! Tur att jag tycker om nudlar...


Just another Sunday

Under helgen har jag mer eller mindre sträckläst Niceville av Kathryn Stockett och jag ser verkligen framemot att se filmen!

Bildkälla


I övrigt gick söndagen inte i så många knop. Jag och Karin tog en promenad till Tesco under eftermiddagen och kvällen tillbringade vi på studentpuben med ett pubquiz. Vi var ett lag på sex personer men det gick verkligen inte bra för oss, det är bara att bryta ihop och komma igen en annan gång.

Jag hittade dessa kakor på Tesco, mina och Elins London-favoriter!


Leeds

Idag har jag varit till Leeds med Karin (från Sverige) och Karin (från Holland). Vi var där i ca fyra timmar och på den tiden hann vi med en hel del butiker samt en "koffein-tankning".  Leeds är en väldigt fin stad, i alla fall om man jämför med Bradford, och shoppingen är definitivt mycket bättre! Leeds har butiker som Debenhams, House of Fraser, Louis Vuitton, Zara, American Apparel m.fl. Bradford har Primark, TopShop, Next m.fl men de går även att hitta i Leeds.
Vi tog tåget dit och det kostar £4 tur och retur och tar ca 20 min. Vi kommer definitivt att åka dit fler gånger och det lär även bli någon utekväll där.
RSS 2.0