Allt och inget

Jag har varit riktigt trött idag, och då tycker jag ändå att jag har sovit ganska mycket de senaste nätterna. Det är kanske vädret, eller mörkret eller någonting annat. I morse var jag en av få som hade föreläsning, de flesta anställda inom den offentliga sektorn strejkade idag för att regeringen vill sänka deras pensioner. Men min lärare ville tydligen inte strejka så jag hade föreläsning kl 9. När jag kom hem en och en halv timme senare tog jag en powernap i 10 min (hjälpte sådär) innan det var dags att bege sig till Student Central för grupparbete. Eller ja, vi var två stycken som satte oss och skrev om en tredjedel av arbetet som vi inte var nöjda med.

På eftermiddagen var vi några stycken som gick till buss- och tågstationen och köpte biljetter till Manchester som vi ska till på lördag. Sedan blev det en promenad till Tesco för att handla mat för våra presentkort som vi fick efter att ha deltagit i Study abroad-mässan för någon vecka sedan.

Nu har jag helt enkelt inte kvar någon ursäkt för att inte skriva klart uppsatsen jag håller på med nu; skillnader och likheter mellan EU och MERCOSUR. Imorgon har jag bokat in en helkroppsmassage så jag försöker tänka på det när motivation tryter (hela tiden).

Twenty to go

40 minuters löpning som gick riktigt riktigt bra! Endorfinerna rusar och jag är så redo man nu kan bli för grupparbete. För att fira att jag (förhoppningsvis) överlevt ska jag och Maxime från Belgien gå på studentbion ikväll och se senaste Transformers.

Om 20 dagar befinner jag mig på svensk mark igen! Men den stora frågan är: var är julstämningen? Jag och Karin planerar pepparkaksbak nästa vecka och då ska vi även vräka på med julmusik, vi får se om det räcker.

Newcastle

I lördags var vi tre bussar från universitetet som åkte på en dagstur till Newcastle. Väl där hade vi sex timmar att utforska staden. Alla var vi eniga om att den är bra mycket charmigare än Bradford, but then again, det är ju alla engelska städer jag har sett hittills. Staden är känd för sina många broar, en borg (förstås!) och som alla anständiga städer har den såklart en katedral. Newcastle var även hem åt Earl Grey. Det enda vi ångrade när vi åkte hem var att vi inte drack en Newcastle (öl) i Newcastle!

The Sage music centre från två olika håll.

Staden heter egentligen Newcastle-upon-Tyne. Det här med broar, jag tror det är 4-5 st på den här bilden!

Den högra bilden föreställer Castle Keep

Den högra bilden är St Nicholas Cathedral

Julpyntat på shoppinggatan, och den andra bilden är Newcastle University.

Vi avslutar med mina två favoritbilder!


Glad första advent (i England är det 20 min kvar!)

Inledde dagen med att skriva om delar av ett grupparbete, hej rolig första advent!

Sedan blev det gymmet för att avreagera sig. Ungefär samma upplägg som senast, alltså:

Uppvärmning: 10 min rodd
3x10 leg curl
3x10 seated row
3x10 leg extensions
3x10 lat pulldown
3x10 cheast press
3x20 shoulder press
3x10 triceps press
3x10 biceps curl
3x10 torso rotation

och så stretchen på det. Skivat ägg på rostat bröd efteråt har sällan smakat så gott! En promenad till Morrison senare så hade vi fixat snacks inför kvällen. Middagen bestod av hämtpizza och sedan dorritos och salsa samt lite belgisk choklad framför första Gudfadern-filmen.

The Women's Room

Jag läste ut den här boken för någon vecka sedan, men jag har inte riktigt veta vad jag ska säga om den, vet det väl kanske fortfarande inte.

Den utspelar sig i alla fall i USA under 50-, 60-, och till viss del 70-talet. Det är kvinnorna som är i fokus och den handlar om hur de går från att ge upp sina utbildningar och karriärer för att istället gifta sig och bli hemmafruar, till att göra uppror mot normen och sätta ner foten. Några tar steget och begär skilsmässa från sina ointresserade män, andra anmäler sig till universitetet.

Boken kom ut för första gången 1977 och möttes då av ilska. När den gavs ut en andra gång i början på 90-talet hyllades den av såväl kritiker som läsare och det påstods att samhället nu lämnat allt sådant bakom sig. Men trots att vi nu, mer än 30 år efter boken gavs ut första gången, har kommit bra mycket längre på vägen mot jämställdhet så är vi inte ändå inte riktigt där ännu. Jag tycker att det är en bra bok som lyckas visa hur kvinnorna finns där för varandra när alla andra (läs: männen) har vänt dem ryggen, utan att för den delen bli manshatisk.

Bildkälla


Inte okej...

...att ens pojkvän skickar såna här bilder! Jag vill också haaa!


Dagens löpning blev 30 min i varierande hastigheter. Älskar att få springa igen!

Nu är det dags för skola och jag ska lämna in min första individuella uppsats, det känns otroligt skönt med en uppgift mindre att tänka på samtidigt som det är lite nervöst för att man inte riktigt vet var nivån här ligger. Vi ska dessutom lämna in uppsatsen både i pappersformat och på cd. Ja, CD!, har ni hört något så dumt!? Vad hände det med att maila? Tänk på oss mindre tekniskt begåvade. Ungefär så här lät det igår:

Jag: Är det svårt att föra över ett Word-dokument till DVD-skivan? (Vi köpte dvd-skivor för att det var billigare)
Kompis: Nej nej, du behöver bara bränna över det.
Jag: BARA bränna över det?
Kompis: Ja, har du en brännare på din dator?
Jag: Hur vet man det?
Kompis: Jag tar med min dator så gör vi det på min!

Lite senare, samma kompis.
Kompis: Men du har ju en brännare på din dator!
Jag: Hur vet du det?
Kompis: Det står ju där på etiketten.
Jag: Jaha, där ser man!
Kompis: Då öppnar du programmet för dvd-brännaren.
Jag: Vad heter programmet?
Kompis: Glöm det, jag gör det på min dator istället!

Det är ju för tusan jobbigare att lämna in uppsatsen än att skriva den!

Dagens

Uppvärmning: 10 min rodd
3x10 leg curl
3x10 seated row
3x10 leg extensions
3x10 lat pulldown
3x10 breast press
3x20 crunches på pilatesboll
3x10 triceps press
3x10 biceps curl
3x10 torso rotation

och så stretch på det!

Nu ska jag duscha och äta middag. Om tre timmar ska vi ha möte angående ett grupparbete och förhoppningsvis ska vi knåpa ihop en conclusion så att vi kan lämna in det och bli av med det.

Längesen ni fick se någon bild nu så jag kastar in en på fredagens efterrätt. Det ni ser i bakgrunden är de snygga orange stolarna som finns i varje kök här på The Green.

Vinet till höger är från Chile och passar bra till "mature cheeses", det vänstra kommer från USA och passar bra till "BBQ steaks and pasta with tomato sauce". Haha!

Christmas market, Leeds

Ingen snö så långt ögat kan nå! Men trots det så var det väldigt mysigt att promenera runt på julmarknade och dricka lite glögg. Ett perfekt lördagsnöje helt enkelt!

Fånga ögonblicket

Ett möte blev inställt och vad passar då bättre än att gå till gymmet istället? Träningsvärken från gårdagens styrketräning gjorde sig påmind men efter några minuter på löpbandet kändes det inte så mycket. Det blev:

30 min löpning
10 min snabb gång
10 min på "the ass machine" som vi kallar den, tror det är trappmaskin på svenska kanske?
och sedan lååååång strecth på det. Wunderbar!

Nu ska jag iväg och se Inception på studentbion (gratis bio/film två gånger i veckan, hur bra är inte det!?), ska bli kul att se om jag upptäcker någonting nytt den här gången.

Som kalvar på grönbete...

...for jag och Karin runt på gymmet idag. För min del blev det 10 min rodd som uppvärmning och sedan gick jag igenom hela kroppen i olika maskiner. Jag erkänner gärna att jag fegade med vikterna, men jag har inte styrketränat sedan i maj och jag vill gärna ta mig upp ur sängen imorgon. ;)

Nu ska jag iväg och bowla, vi får se om mina armar vill lyda mig...

Hallelujah-moment!

Idag öppnade äntligen gymmet igen, som jag har längtat! Glad i hågen kastade jag mig upp löpbandet, men av någon anledning gick det något tyngre än sist jag sprang (2½ månad sedan)...

Det var riktigt härligt (nåja), och jag älskar känslan när benen skakar när man kliver av löpbandet! Nu hoppas jag att det inte dröjer så länge till nästa pass, söndag kanske och definitivt måndag.

Hög på endorfiner ska jag nu göra mig i ordning för en girls night out här i Bradford (men inget går upp emot girls out night i Skellefteå!). Först blir det middag på en restaurang i närheten av universitetet och sedan blir det vin, ost och kex följt av utgång på en klubb som heter Tokyo.

Trevlig fredag kväll på er!

Yourlife läggs ner

Min absoluta favorittidning ska nu läggas ner efter endast ett år. Den innehåller massor av boktips samt långa, intressanta artiklar och förhållandevis lite reklam. Den kommer att saknas.


Det här med att sjukvården bara får kritik...

här kommer lite till!

Jag har träffat en tjej här som ursprungligen kommer från Tyskland. För någon dag sedan upptäckte hon röda utslag/prickar på sin kropp. Hon åkte till vårdcentralen här i Bradford, men de vägrar undersöka henne för att hon 1) inte är brittisk medborgare och 2) hon är utlänning och tog ingen sjukförsäkring när hon flyttade hit. Nu har hon alltså tagit kort på sina utslag/prickar och skickat till en doktor i Tyskland som genom dessa kort ska försöka ställa en diagnos.

Nu kan det ju hända att det är något helt ofarligt hon har fått, men tänk om hon behöver medicin, ska de skicka den från Tyskland då?! Och om hon nu behöver medicin vore det väl bra om de kunde komma fram till det så snart som möjligt. Dessutom vet hon ju inte om det är smittsamt så hon går inte ut från sitt rum om hon inte måste för att hon är rädd för att smitta någon. 

Detta gör mig så arg! Det är 2011 nu och dessutom har vi "förmånen" att leva i den Europeiska Unionen där allt handlar om samarbete över gränserna. Men bli för all del inte sjuk i något annat land!

Good news!

Gymmet ska visst öppna nästa vecka! #jagtrordetnärjagserdet

Not so good news: jag fick inte den där lägenheten jag hoppades på. Nya tag var det...!

I see the light

Jag är just nu i sluttampen på en bok som jag verkligen vill läsa ut. Det gör att jag inte sover mina 8 timmar per natt och inget kaffe i världen hjälper.

Jag har eventuellt hittat en lägenhet i Umeå inför våren och jag har ägnat dagen åt att uppdatera min mail otaliga gånger, fortfarande utan framgång.

Jag har börjat på alla möjliga uppsatser och sammanfattningar och jag vet inte allt, det börjar vara dags att slutföra något för att slippa ha en massa ofärdiga saker liggandes.

Alltså har ni ätit satsumas nyligen, nu är årstiden här då de smakar som bäst, hurra!

Alhambra Theater

Mitt i en korsning, i slutet av nedförsbacke (eller början av en uppförsbacke om man så vill) står en av Bradfords teatrar. Jag hade gärna sett en föreställning här men jag har inte hittat något som lockat, och att gå på teater bara för att gå på teater är inte riktigt min grej.

I dagsljus

På kvällen. Dessa kort togs för några veckor sedan när Thomas var här och hälsade på.


Godkänd shopping

Det blev en sväng på stan idag också, denna gång för att lämna igen en av klänningarna jag köpte igår. Jag köpte först en klänning på Topshop och i nästa butik jag gick in i hittade jag en liknande fast bättre på alla sätt och vis. När jag sedan skulle lämna igen Topshop-klänningen så måste de ha min adress. Min adress är på sju rader och jag kan den verkligen inte utan till! Därför gick jag tillbaka idag med en lapp där jag skrivit upp min adress och fick tillbaka mina pengar. Igår hade jag inte riktigt ork att gå in på New Look (en av mina favoritaffärer här i Bradford) så därför gjorde jag det idag istället. D.u.m.t. B.e.s.l.u.t. Ut därifrån kom jag med (ännu) en klänning och en jacka. Ja, en JACKA! Som om jag inte har nog med grejer att få med mig hem i december. Men för all del, jag gillar att betala övervikt på flyget, det kanske är min allra största hobby här i livet...

Nu ska jag återgå till mina uppsatser. Jag slits mellan att göra mitt allra yttersta och att bara göra tillräckligt. När jag överför mina poäng härifrån till Sverige så är Godkänt det högsta betyg jag kan få, det är därför svårt att motivera sig till att lägga ner extremt mycket tid och energi på en uppsats samtidigt som jag hatar att lämna ifrån mig arbete som jag inte är riktigt nöjd med. Men men, ibland får man väl helt enkelt uppskatta att gränsen för Godkänt går vid 40% och att man kan ägna tiden som blir över åt shopping...

What a day!

Dagen började med lite skrivande av uppsats, jag har dock kört fast lite grann (med samtliga!) och verkar inte komma någon vart. Istället tog jag en promenad i det fina vädret (ja, faktiskt!) till två av Bradfords konstgallerier, jag är osäker på om det finns fler, som praktiskt nog ligger i samma byggnad.

Det var två små utställningar, den ena var fotografier från en fotostudio i början av 1900-talet, den andra var en impressionistisk fotouställning. Bilden nedan är min favorit från den senare utställningen. Jag stod och tittade på den hur länge som helst, hittade hela tiden nya människor och nya saker som hände i bakgrunden. Fotografen är Red Saunders och utställningen heter Hidden.

Bildkälla

Efter mina kulturella utsvävningar landade jag på Caffe Nero för lunch/fika och lite läsning, inte helt fel.

Planen var att efter det påbörja årets julklappsshopping. Det gick sådär... Först hamnade jag i denna fantastiska bokhandel, och på något mirakulöst sätt lyckades jag ta mig därifrån utan att ha köpt något.

De följande två timmarna gick jag bananas inne på Dorothy Perkins, Topshop och Internacionale. I den förstnämnda butiken hade jag kunnat stanna hela eftermiddagen, jag var tvungen (hmm) att gå in i provhytten i två omgångar för man får "bara" ta med sig sex plagg åt gången. Som tur var (för min ekonomi) hade de inte rätta storlekarna till en del plagg och jag inte den rätta kroppsformen för andra. Dagens skörd blev i alla fall en klänning (hörde jag nyår?), en polotröja, en tröja i nya favoritfärgen plommonlila, ett halsband och ett par örhängen. Sen hamnade jag inne på Bodyshop för att köpa en ny ansiktskräm, den visade sig vara på halva priset just idag så då slog jag till på en foundation också. Snabbt som attan drog jag sedan på mig skygglapparna och skyndade mig hem med mina påsar...

Ikväll blir det hemmakväll med film precis som igår. Jag laddar för stordåd med uppsatserna imorgon, än är det ingen stress men det vore såå skönt att vara klar i god tid och kunna fokusera på annat (läs: jul(klapps)shopping)!

Englands svar på godispåsen.

Senaste inköpet

Inte nog med att den är varm och skön, den är även snygg och blir ett fint minne!


När 7 timmar inte är tillräckligt

Alltså jag gillar verkligen inte torsdagar. Kan ha något att göra med att jag har föreläsningar och seminarier non-stop i 5 timmar. Att jag är tröttare än tröttast gör ju inte saken bättre, inte omöjligt att det beror på mörkret som nu har lagt sig över Bradford som en blöt filt. Jag lastar på lite extra pumpafrön på morgongröten för d-vitaminens skull, men lite järn-tillskott skulle nog inte skada.

Ikväll ska vi dock inte deppa, utan det blir födelsedagsfirande för en tjej från Nederländerna. Kommer nog att bli riktigt trevligt!

Handarbete (eller ursäkt för att inte plugga)

När vi besökte Stonehenge i helgen ville jag så klart ha med mig ett minne därifrån. Eftersom att man inte får ta med sig en bit av stenarna hem (av uppenbara skäl!) så köpte jag en kylskpåsmagnet från souvenirshoppen. Allt som behövdes för att brodera denna och sedan sätta fast i plastdelarna följde med för strax under hundralappen.

Nu har jag fått mersmak. Förra året broderade jag en doptavla och i år alltså en kylskåpsmagnet, nästa års projekt får gärna vara något större. Jag blev även riktigt sugen på att virka då en australiensisk tjej här har virkat sin egen basker, en sån vill jag också göra! Ja, jag skippar basgrejerna och går direkt på huvudbonaderna, haha.

Vackra Lister Park

Denna park ligger i direkt anslutning till School of Management. Jag vet inte om det är de vackra höstfärgerna eller någonting annat men här hade jag kunnat promenera runt hur länge som helst. Eller tänk den som hade detta som löprunda, den går variera i oändlighet! Själv tycker jag dock att det känns lite bökigt att ta bussen för att få springa...

Stencirklar

Här bilder från söndagen. Om ni visste hur många bilder man kan ta på en hög med stenar (ja, för det är väl det det är egentligen)! Ingen vet varför man "byggde" Stonehenge, men teorierna är många och den ena galnare än den andra. Man fick inte gå nära stenarna utan de är inhägnade, så vi gick varvet runt och lyssnade samtidigt på historien och teorierna i små manicker.
Efter Stonehenge åkte vi till en annan stencirkel i Avebury, denna är både äldre och större. Den är alltså så stor att de har byggt en hel by inne i den! Vi avslutade hela utflykten på Wayside Farm Shop där vi inte bara köpte på oss godsaker, men även beundrade den fantastiska solnedgången!

Bath och Stonehenge

Det är där som jag har spenderat två fantastiska dagar! Bath på lördagen och Stonehenge och lite andra grejer på söndagen. Men vi börjar från början, eller åtminstone från lördagen. Bath är alltså staden som är stolt innehavare av de enda varma källorna i Storbritannien (fem stycken!), de romerska baden som byggdes av (surprise!) romarna, och det var även här som Jane Austen bodde under några år.

På äventyr

I helgen är jag i sydvästra England på utflykt! Återkommer med bilder. Ha en fin helg allesammans. :)

Enligt O

Enligt O har gjort en mycket intressant lista angående böcker och bokbloggare. Det här är höjdpunkterna. :)

1.Boknördar är trevliga människor.
4. Det är okej att ha tvåsiffrigt antal olästa böcker hemma, kanske till och med tresiffrigt och ändå köpa nya.
6. Det finns (förutom läsning) inget bättre sätt att slå ihjäl tiden på än med en enkät.
14. Köpstopp är bra, men det finns alltid hållbara (?) ursäkter till att bryta det.
16. Det finns få andra krämpor som en ny bok inte kan bota.
17. Läsa bör man, annars dör man.
18. Köp inte en handväska där färre än tre böcker får plats.
19. Det är möjligt att den som läst flest böcker när han eller hon dör vinner.
20. Listor är viktiga. Lista därför böcker du läst,  inte läst, du kanske vill läsa, inte vill läsa, läser i badet, läser just nu, läser om en månad, har läst i somras, ska läsa när jag bli pensionär, aldrig kommer att läsa, vill köpa, inte borde köpa…

 


School of Management

Skolan där jag har 5 av mina 6 kurser ligger på ett annat campus här i Bradford. Det tar ungefär 20-30 min med buss, beroende på trafiken. Till skillnad från Main campus så ligger School of Management väldigt fint till och huvudbyggnaden är riktigt ståtlig!


Chokladbollar

Ikväll var jag och Karin i bakar-tagen igen. Denna gång blev det chokladbollar. De mottogs väl av våra vänner men kanelbullar verkar fortfarande vara favoriter, dock tog de så lång tid att göra att det flesta kunde tänka sig att "nöja" sig med chokladbollar i fortsättningen. :)

Te och chokladbollar


Jag har det jag gör

Detta är uppsatserna som jag ska skriva i höst!

Individuella:
MNCs bribing their way into lucrative contracts
How IKEA is affected by and affects European policies
EU and MERCOSUR - comparing and contrasting

I grupp:
Consumer behaviour at Sainsbury's
Foreign Direct Investment in China
Analysing two academic articles

Jag har kommit igång rätt bra på de individuella, den översta av dem har jag skrivit "klart". Nu ska den bara få ligga till sig i två veckor innan jag går igenom den en sista gång innan inlämning. Grupparbetena är inte ett ord skrivna på så där börjar det vara dags. Halvtid i terminen ar nu passerad och deadline börjar närma sig för vissa av dem.


RSS 2.0