Det här med att sjukvården bara får kritik...

här kommer lite till!

Jag har träffat en tjej här som ursprungligen kommer från Tyskland. För någon dag sedan upptäckte hon röda utslag/prickar på sin kropp. Hon åkte till vårdcentralen här i Bradford, men de vägrar undersöka henne för att hon 1) inte är brittisk medborgare och 2) hon är utlänning och tog ingen sjukförsäkring när hon flyttade hit. Nu har hon alltså tagit kort på sina utslag/prickar och skickat till en doktor i Tyskland som genom dessa kort ska försöka ställa en diagnos.

Nu kan det ju hända att det är något helt ofarligt hon har fått, men tänk om hon behöver medicin, ska de skicka den från Tyskland då?! Och om hon nu behöver medicin vore det väl bra om de kunde komma fram till det så snart som möjligt. Dessutom vet hon ju inte om det är smittsamt så hon går inte ut från sitt rum om hon inte måste för att hon är rädd för att smitta någon. 

Detta gör mig så arg! Det är 2011 nu och dessutom har vi "förmånen" att leva i den Europeiska Unionen där allt handlar om samarbete över gränserna. Men bli för all del inte sjuk i något annat land!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0